Stor suksess med kurs

Bærum FpU arrangerte 3 februar FpU-akademiet del 1 – et introduksjonskurs om FpU.

Det blåser kraftig rundt meg, og jeg baner meg vei igjennom snøkavet nedover Karl Johansgate. Foran meg så ligger partihovedkvarteret til Fremskrittspartiet. Vel inne blir jeg møtt av flere brett med sushi, stabler med colaflasker, et berg av varme pizzaer og ikke minst – Et kompani med ivrige og engasjerte ungdommer. Det er tid for ungdompolitikk.

Over 40 ungdommer har møtt opp for å få et grunnleggende kurs i hva Fremskrittspartiets ungdom tenker, mener og ønsker. Jeg er en av dem. Spent setter jeg meg ned på første rad – tørst etter kunnskap og  oplysning. Det er FpUs formann, Ove Vanebo som skal holde dette kurset. Han går rett på sak. Iløpet av den første økten så har tilskuerne fått et dypt innblikk i hvordan en organisasjon er bygd opp, og hvordan den fungerer. Pausen er et faktum.

En bataljon unge politikere flommer mot dørene, og diskusjonene går høylytt. Unge mennesker med store tanker. De har samlet seg her med et felles mål; de ønsker forandring i landet Norge. Foredraget fortsetter, og innen klokken er ni så har Vanebo berørt emner som myter om FpU, kriminalpolitikk og innvandringspolitikk. Alle emner som oftest blir diskutert blant ungdom.

Etter at kurset er over, så bærer det tilbake til nasjonalteateret og lokaltoget hjem. Hodetmitt er fylt med kunnskap om emner som jeg brenner for. Kjære mot-debattanter, i fremtidige skoledebatter og ebatter generelt, vi i FpU gleder oss til å spre vår kunnskap. Til dere ikke-medlemmer der ute: Det vil komme flere kurs og foredrag, så følg med på hjemmesiden vår, og ikke nøl med å ta kontakt.

Jonas Kvalen
Styremedlem Bærum FpU